Hamiltona rozčuľuje Verstappenov plat

Autor článku: , zverejnené 25. mája 2023.

Max Verstappen Lewisa Hamiltona živcira z dvema stvarema in njegova plačilna lista je ena izmed njih, meni svetovalec moštvaRed Bull Racing, Helmut Marko.

Hamiltonu se pogodba z Mercedesom izteče ob koncu letošnje sezone, na morebitna pogajanja pa zdaj po zadnjih govoricah vpliva tudi mamljiva ponudba iz Maranella. Ferrari naj bi bil pripravljen Britancu ponuditi 44 milijonov na sezono, če se odloči pridružiti njihovemu moštvu, to pa bi bilo morda ključno, če ima Helmut Marko prav.

Verstappen namreč za vsako odpeljano sezono zasluži 55 milijonov, 20 več, kot Hamilton dobi od Mercedesa, ki sedemkratnemu svetovnemu prvaku tudi letos ni uspel pripraviti zmagovalnega dirkalnika. Po mnenju Helmuta Marka bi Hamilton najraje prestopil k Red Bullu, a tam zanj po besedah Christiana Hornerja ni prostora, zato bi ga lahko zamikal prestop k Ferrariju.

“Hamiltona trenutno živcirata dve stvari,” je Marko povedal v pogovoru za F1
-Insider.com. “Prva je ta, da ni več svetovni prvak in dejstvo, da bo težko še kdaj to postal. Ve, da zanj v Red Bullu ni prostora, s športnega vidika pa bi bil zanj Ferrari lahko boljša izbira. Razen tega pa Lewis še zdaleč ni zadovoljen, ker ni več najboljše plačani dirkač formule ena. Ta lovorika zdaj pripada Maxu Verstappnu, in tudi to bi se lahko s pomočjo Ferrarija spremenilo,” je še dodal.

Ak chcete, môžete nám rýchlo a bezpečne prispieť cez PayPal. Každý príspevok pomáha nám, vášmu tímu World of Speed!

Darovať môžete na tomto odkaze ->Darovať

Objednajte sa
Odoslať upozornenie
0 Komentáre
Odpovede na obsah
Zobraziť všetky komentáre