Verstappen: Výhoda Red Bullu je v Saudskej Arábii menšia ako v Bahrajne

Autor článku: , zverejnené 17.

Max Verstappen meni, da se ta konec tedna ne bo ponovil njegov prevladujoč nastop na VN Bahrajna, saj se je konkurenca na začetku dirkaškega vikenda Formule 1 v Savdski Arabiji zdela veliko bližje. Čeprav je Nizozemec vodil na obeh treningih na dirkališču v Džedi, je dejal, da prve simulacije dirke kažejo, da bo konkurenca ta vikend veliko bližje.

Dirkač Red Bulla meni, da drugačna narava steze, zlasti dejstvo, da ni tako obremenjujoča za pnevmatike, omogoča Red Bullovim tekmecem, da predstavljajo veliko večjo grožnjo. Na koncu dneva je Verstappen dejal: “Imeli smo pozitiven dan, vendar je še vedno nekaj stvari, ki jih lahko izboljšamo. Smo bližje drug drugemu, vendar bolj zaradi upravljanja pnevmatik. Tukaj res ne moreš pritiskati, zato mislim, da so časi krogov zelo izenačeni. Torej, ni kot Bahrajn.”

Fernando Alonso se je izkazal za Verstappnovega najbližjega izzivalca na obeh treningih, saj je na bolj reprezentativnem popoldanskem treningu končal 0,2 sekunde za njim. Dirkač Aston Martina pa je dejal, da časi treningov niso pomembni, saj se je tudi v Bahrajnu v petek zdel enako močan, a je v kvalifikacijah izgubil stik z Verstappnom.

Tretji najhitrejši Sergio Perez pa je dejal, da danes zaradi mehanske težave ni mogel pokazati svojega polnega potenciala. Čeprav se zdi, da je Red Bull veliko pred Ferrarijem in Mercedesom, Mehičan pričakuje, da bodo druge ekipe pokazale več hitrosti, ko se bodo začele kvalifikacije.

Objednajte sa
Odoslať upozornenie
0 Komentáre
Odpovede na obsah
Zobraziť všetky komentáre