Trať v Jereze dostáva bezpečnostné zmeny

Autor článku: , zverejnené 20. januára 2023.

Motocikli razreda MotoGP so v zadnjih letih vse hitrejši posledično pa je vse večji poudarek na varnosti dirkališč za dirkače. Dirkališča morajo, če si želijo ostati na koledarju upoštevati vse nove varnostne zahteve. Večina jih je povezanih z izletnimi conami, ki morajo omogočiti, da se dirkač ob padcu ustavi še preden bi lahko trčil v zaščitno ogrado.

Kar nekaj starejših dirkališč so v zadnjih letih posodobili, da ustrezajo varnostnim kriterijem. Trenutno pa potekajo obsežnejša dela na dirkališču v Jerezu s katerimi želijo izboljšati varnost. Nekateri deli steze namreč ne dosegajo strogih standardov Mednarodne motociklistične zveze.

Pred letošnjo sezono bodo tako uredili šesti in deseti zavoj na katerih se bo izletna cona podaljšala za 40 oziroma 20 metrov.

Sprememb bosta deležna tudi prvi in peti zavoj. Podrli in premaknili naj bi zaščitne ograde ter del tribun, da bodo tako zagotovili podaljšanje izletne cone v prvem zavoju za 40 metrov, v petem pa za 25 metrov.

Projekt katerega proračun naj bi znašal 4,4 milijone evrov je ključen, če si želi dirkališče tudi v prihodnje gostiti dirko razreda MotoGP. Letos bo ta na sporedu 30.aprila.

Objednajte sa
Odoslať upozornenie
0 Komentáre
Odpovede na obsah
Zobraziť všetky komentáre
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish